התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/08/2002 | 13:58 | מאת: רונית

שלום, בני בן שנתיים וחצי. יש לו אחות בת 5 (כמעט), הוא עד עכשיו לא היה בגן ילדים, אלא אצל הסבתא. רוב שעות היום הוא מבלה בחברת בנות ואני רואה שהוא מגלה ענייןרב בתכשיטים, איפור, לק, שמלות, בובות ואף נוטה לדבר על עצמו בלשון נקבה. (בעלי עוסד שעות רבות והוא נמצא עם הילדים רק בשעות הערב). אני בעצמי לא חשבתי שיש ממה לחשוש אך הרבה מעירים לי ולכן אני שואלת: האם יש מקום לדאגה?

10/08/2002 | 23:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום בעיקרון רק מעצם התעניינותו בחפצי נשים ושימוש בלשון נקבה אני לא חושב שיש מקום לדאגה. זה גיל שמחקים הכל ואם הוא רואה יותר נשים טבעי שיחקה את מעשיהן ושפתן. לפי גילו הוא יגיע עוד מעט לגן ושם ימצא זמן רב גם בחברת בנים. אם את מודאגת (ואני מבין שאינך) נסי לגרום לכך שירד יותר לגינה לשחק עם ילדים אחרים או גייסי חונך בן לזמן מה שישחק איתו יותר גם במשחקי "בנים". בברכה ד"ר אורן קפלן

11/08/2002 | 00:09 | מאת: סיוון

שלום רונית ! אני בת בכורה ולאחי שנולד 3 וחצי שנים אחרי היתה התנהגות דומה לזו של בנך. אבי היה מודאג מה יהיה .אבל עם הזמן וגם בעיקבות הליכתו לגן ההתנהגות השתנתה. היום הוא בן 18 ואין זכר לכך שבגיל 3 הוא אהב לשים שרשרת או לשחק איתי בבובות. ( לשני האחים האחרים שלי שנולדו אחריו כבר היו בבית משחקים של בנים ושל בנות וגם היה להם אח ואצלם לא היתה תופעה של משחקי בנות ).

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית