האם אני לא בסדר ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/08/2002 | 14:07 | מאת: בן

אני בן 22 לאחר תיכון וצבא. אני לא רוצה ללמוד או לעבוד לא יוצא כמעט מהבית ולא חסרה לי חברה .גר אצל ההורים שטוענים כי אני חיב לראות עזרה מקצועית! מבחינתי אין לי בעיה עם המצב הזה ואני חושב שאני בסדר ולא מפריע לי בכלל לחיות כך.האם הורי צודקים ואני צריך עזרה נפשית ?

08/08/2002 | 00:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בן שלום ללא מוטיבציה מצידך אין ממש סיכוי שטיפול פסיכולוגי יעזור. אינני רואה נזק אם תלך לפגישת ייעוץ ואולי אף תצרף את הוריך למפגש. אולי תקבל שם הבנות חדשות למצב. בכל מקרה זה צריך לבוא ממך ובהסכמתך. אם המצב שאתה מתאר הוא זמני, מעין פסק זמן למנוחה, זה לא בהכרח בעייתי. אבל אם מדובר במצב מתמשך שבו אתה מתבודד בצורה כל כך מוחלטת, בהחלט יתכן שיש לך בעיה שכדאי להתמודד איתה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית