רגש חבוי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/08/2002 | 14:59 | מאת: מיכל

אני נמצאת במהלך טיפול פסיכולוגי, אך הייתי רוצה לשמוע עוד מומחה... יש לי בעיית של הדחקת רגש. אני בחורה מאוד רגישה אבל הרגש מודחק וקשה לי להביעו... אני רוצה לבצע כל מיני פעולות (מלבד שיחות עם פסיכולוג) כדי להתמודד עם הרגש. הציעו לי אף התנדבות כדי להתמודד עם הרגש... האם בדעתך עוד עצות ורעיונות להתמודדות עם הרגש החבוי?

04/08/2002 | 22:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום הדחקת הרגש היא תגובה למשהו. זה יכול להיות מנגנון הגנה, זה יכול להיות הרגל כתוצאה מאורח חיים מסויים ועוד. חשוב להגיע בטיפול הפסיכולוגי להבנה לגבי מקורות הבעיה. אכן לפעמים הדיבור אינו מספיק וצריך משהו משלים גם ברמת העשיה. יש אפשרויות רבות, התנדבות זו אפשרות אחת ויש בוודאי עוד רבות כמו קבוצות למיניהם, טיפולים בתנועה ודרך הגוף ועוד. עם זאת, כל הטכניקות הללו צריכות להביא בסופו של דבר לכך שתוכלי להתקדם בטיפול הפסיכולוגי להתמודדות רגשית טובה יותר. אני מציע שתמשיכי להתייעץ עם הפסיכולוג/ית שלך בנושא. בברכה ד"ר אורן קפלן

05/08/2002 | 10:49 | מאת: מיכל

הי אורן, תודה רבה. האם פסיכודרמה יכולה לעזור לי. אשמח לקבל אינפורמציה על שיטה זו והיכן אוכל למצוא פרטים נוספים קורסים באיזור ת"א. שוב, תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית