בעיה שחוזרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/08/2002 | 09:45 | מאת: SS

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי ענין שחוזר אצלי תמיד ולא ברורה לי הסיבה. אני בת 30, נשואה ללא ילדים, החל מלאחר שהתחתנתי (לא יצאתי לבלות, טיולים וכו' לפני כן), בכל פעם שאני נוסעת לטיול, נופש, חו"ל אני חולה לפני כן בצורה קשה - חום, דלקות וכד' , תמיד עם סימפטומים שלא היו לי בעבר, עם חרדות איומות שהדבר נובע ממחלות קשות יותר. יש לציין שבטיול עצמו אני תמיד מרגישה לבסוף טוב ובריאה, אך לפני כן אני פשוט לא מתפקדת. גם כיום אני לפני טיול שאמור להתקיים בעוד כחודש ושוב אני עם סימפטומים בריאותיים שלא היו לי בעבר שגורמים לי לחרדות. ממה לדעתכם יכולה להיות הסיבה.

04/08/2002 | 22:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום יתכן שאת מדברת דרך הגוף. זו תופעה נפוצה למדי, שאצלך אולי באה לביטוי במצבי לחץ מסויימים. מעניין לבדוק האם גם בעבר, בילדותך למשל, ביטאת דרך הגוף חרדות או תחושות. במידה ואכן מדובר בתופעה נפשית ניתן לטפל בה כמו בכל סוג אחר של חרדה. את צריכה לפתח מודעות לסיבות שמעוררות את החרדה לקראת הנסיעות, וללמוד למנוע ולהתגבר על החרדה. אני מצרף קישור לתקציר על שיטות המקובלות לטיפול בחרדה http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית