תורשת מחלות נפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/08/2002 | 12:01 | מאת: שחף

שלום רב, לבן-זוגי היסטוריה משפחתית של מחלות נפש, אחיו התאבד בעיקבות מחלת נפש קשה ודודו אושפז לסירוגין, אינני יודעת בדיוק ממה הם סבלו. שאלותי הן: מה הסיכויים שילדנו ילקו גם הם במחלות נפש? (עדיין אין לנו ילדים) האם יש סכנה מוגברת שבן-זוגי יחלה במחלת נפש בעתיד?

04/08/2002 | 00:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שחף שלום הסטטיסטיקה לא תועיל להרגעתך. יש בוודאי הסתברות לבעיות ויתכן שאפשר לחשב אותה בהתאם לסוג האבחנות שסבלו הקרובים. לכל סוג של בעיה סטטיסטיקה אחרת. הנקודה היא שצריך להכיר בכך שבעיה אפשרית וקיימת מחד, ואיך מתמודדים עם הפחד מאידך. צריך להבין שללא התמודדות בריאה עם הפחד מוכנס הרבה מתח למערכת והוא בפני עצמו אינו דבר בריא. במקרים כגון אלו אני ממליץ לפנות לייעוץ זוגי. קשה להתמודד עם השאלות הללו בתוך המערכת ונחוץ פעמים רבות אדם חיצוני שיידע לנתב את הדיון והתהליך. כדאי לעשות את התהליך כעת לפני שיש ילדים, כדי שבהמשך הקשר יהיה קל יותר להתמודד גם עם הדברים המפחידים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית