סוגים של פסיכולוגים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/08/2002 | 20:25 | מאת: אלי

שלום אני לא מצליח להבין מה ההבדל בן פסיכולוג קליני,לשיקומי לארגוני לחינוכי לרפואי. אשמח לקבל הסבר ו/או הפנייה למידע בעניין זה. אלי

02/08/2002 | 23:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלי שלום כל הרשימה הינם פסיכולוגים שסיימו לפחות תואר שני, עברו התמחות מסוג כלשהו וקיבלו תואר מומחה. עם זאת יש הבדל מהותי בסוג התמחותם. פסיכולוג קליני מורשה לעסוק בטיפול פסיכולוגי בכל תחומי הנפש. פסיכולוג שיקומי ורפואי מתמחה בתחומים הרפואיים והתמודדות נפשית במצבים אלו. פסיכולוג חינוכי נותן ייעוץ למוסדות חינוך ועוסק בסוגיות טיפוליות וייעוציות של חינוך. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/08/2002 | 00:24 | מאת: אלי

תודה על ההסבר אז זה אומר שפסיכולוג קליני יכול לטפל בהכל ולמשל פסיכולוג רפואי יכול רק בתחום הרפואי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית