ללמוד פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/08/2002 | 16:03 | מאת: חלי

שלום לך! קראתי את אודותיך - כל התארים שלך מרשימים למדי. רציתי לשאול: אני בת 30 , מתחילה ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, האם זה לא מאוחר מדי להתחיל, לפי דעתך? ומה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? ואם אפשר לשאול באיזה גיל אתה התחלת ללמוד ? תודה מראש

02/08/2002 | 16:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חלי שלום תלוי מה את רוצה לעשות "כשתהיי גדולה" בעיקר אחרי סיום התואר הראשון. התואר באוניברסיטה הפתוחה אינו קל. דווקא בגלל השיטה הדרישות גבוהות והתואר לוקח יותר זמן מאוניברסיטה רגילה, בעיקר אם את עובדת במקביל. בעיקרון אפשר להתקבל עם התואר לכל תואר שני בפסיכולוגיה בארץ ויש לכך תקדימים. זה לא מאוחר ורבים מתלמידי התואר השני הם בין גיל 30 ל 40. אני התחלתי בגיל מעט יותר צעיר אבל רוב הסטודנטים שלמדו איתי פסיכולוגיה קלינית היו בטווח הגילאים הזה. קחי בחשבון שמדובר במסלול ארוך שיסתיים בערך בעוד 10 עד 12 שנים אם ניקח בחשבון לימודי תואר ראשון, שני והתמחות. שלב ההתקבלות לתואר השני לפחות בתחום הפסיכולוגיה הקלינית מתיש מאוד ונדרש ממוצע ציונים של מעל 90. בקיצור, זו דרך ארוכה, אבל אם זה הנתיב שאת מחפשת בחיים הוא שווה את המאמץ. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

02/08/2002 | 21:11 | מאת: חלי

מודה לך מאוד על התשובה המלאה והמעניינת. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית