ADHD

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/08/2002 | 12:21 | מאת: רותי

01/08/2002 | 12:33 | מאת: רותי

אני נשואה מזה שלוש וחצי שנים לגרוש + ילד בן 13 וחצי אשר אובחן בגיל 5 כסובל מ- ADHD וטופל בריטלין. הילד הוצא מאימו בגיל זה עקב הזנחה והועבר למעון לילדים בסיכון גבוה ולאחר מכן היה 7 שנים בפנימיה. לפני כשנה בעלי קיבל משמורת עליו ומאז הילד גדל איתנו. לפני כחודשיים חל מפנה בהתנהגות הילד. הוא הפך לעצבני , חסר מנוחה, חוצפן בעל בטחון עצמי עודף אינו מקשיב לבעלי ולי , מציק לבני הקטן (בן שלוש) מבקש דברים ואם אינו מקבל מתמרד. שאלתי היא איך להתמודד עם המצב מאחר והוא נכנס לגיל ההתבגרות וגם הקו הדק בין ההתבגרות לבין ADHD . הילד מקבל ריטלין ופאקסט לחרדות (הוא תולש שערות מראשו ומריסיו). הוא מטופל גם אצל פסיכיאטרית אחת לשבוע. הקשר עם אימו חשוב לו אך כשהם נפגשים אחת לשבוע הוא חוזר סוער ממנה ולוקח יום יומיים עד שהוא חוזר לעצמו. יש לציין שאני מכירה את הילד מגיל 4 והוא מאוד קשור אלי ומכבד אותי ואת בעלי אך לאחרונה הבית הפך לבית עצבני עם צעקות והדבר מוביל לויכוחים ומריבות שמשפיעות על כולנו ובעיקר על בני הקטן.

02/08/2002 | 00:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רותי שלום נשמע שאת מצויה במצב מורכב. אני ממליץ לך לפנות עם בן זוגך לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים או פסיכולוג משפחתי. אין צורך לערב את הילד, לפחות בשלב הראשון. חשוב שתקבלו הדרכה, ובשלב זה באופן תדיר וקבוע, כיצד להתמודד עם ילד בעל צרכים ייחודיים והסטוריה מורכבת. אולי תוכלו לקבל הכוונה מהפסיכיאטרית לאיש מקצוע מתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית