מעוניינת במידע על מחלה נפשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/07/2002 | 00:39 | מאת: אדווה

הייתי מעוניינת לדעת כיצד מוגדרת תופעה שבה אדם המתפקד בצורה נורמלית לחלוטין נכנס לפתע פתאום למצב שבו הוא למשך תקופה מסוימת (קצרה יחסית) מתנהג בצורה "לא רגילה" - הווה אומר - מדבר לא לעניין (ניתן לומר אפילו - מדבר שטויות), ולחלוטין לא מודע לעצמו ולמצב בו הוא שרוי, וכל זאת בעקבות טלטלה רגשית מסוימת שעבר (לאו דוקא בעקבות ארוע רגשי שנמשך על-פני פרק זמן ארוך, אלא בעקבות ארוע נקודתי, כגון פיטורין, ואשר כמה שעות אח"כ התרחשה התופעה שתיארתי). הייתי מעוניינת לדעת עפ"י הסממנים שהצגתי מהי התופעה, האם היא ניתנת לטיפול, וכיצד. תודה!

30/07/2002 | 01:08 | מאת: .

.

30/07/2002 | 14:13 | מאת: HERA

אדווה, האבחנה הטובה ביותר תעשה ע"י פגישה עם איש מקצוע. כל אדם מגיב אחרת לטלטלות בחיים - בין אם מדובר במשהו מתמשך ובין אם במשהו נקודתי. האם התופעה שאותה ציינת התרחשה יותר מפעם אחת? האם היא מתמשכת על פני תקופה ארוכה? HERA.

30/07/2002 | 15:28 | מאת: אדווה

התופעה התרחשה כבר 3 פעמים על-פני פרק זמן של 5 שנים: פעם שנייה לאחר שנה, ופעם שלישית לאחר 3 שנים.

30/07/2002 | 22:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אדווה שלום כפי שהרה המליצה כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. הסיבות יכולות להיות שונות ולא כדאי להיכנס לספקולציות במסגרת הפורום. נחוצה היכרות מעמיקה כדי לקבוע אבחנה ולהמליץ על הטיפול המתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית