גיוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2002 | 01:16 | מאת: הדר

אחי מתגייס מחר לצבא-ליחידה קרבית. כל הבית לחוץ מהענין (למרות שאף אחד לא ממש מודה בזה) . הורי כבר עכשיו ישנים לא טוב בלילה מדאגה , לי יש הרגשת מועקה שלא עוזבת אותי . לא יתכן שהמצב ימשך כך לפחות שלוש שנים עד שחרורו מהצבא . מה אפשר לעשות ??

29/07/2002 | 00:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הדר שלום אי השקט טבעי לחלוטין. זה גם השינוי בפני עצמו ובודאי גם הגיוס ליחידה קרבית. סביר להניח שהמצב לא ימשך כך שלוש שנים ותחול התייצבות. הדאגה בהחלט עלולה להמשיך לאורך התקופה. צריך לתת לעניינים לזרום מתוך הבנה למתח שיוצרים שינויים מסוג זה בחיים. בהצלחה לאחיך ולכולכם בהסתגלות ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית