פנטזיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/07/2002 | 21:46 | מאת: שרון

שלום לד"ר אורן אני בן 31 ויש לי חברה בת 29.אנחנו מסתדרים לא רע ויש בינינו תשוקה רבה.הבעיה היא שלא נראה לי שהיא פתוחה מבחינה מינית כמוני.למשל ניסיתי לשתף אותה בפנטזיות שלי,כמו למשל משחקי תפקידים והיא בסירבה.ועוד לחשוב שרציתי להציע משחקי תפקידים שהיא משחקת את החברה שלה... בכל מקרה,גם חשבתי להציע לה להשתתף באורגיה בטווח הרחוק,ועכשיו נראה לי שהסיכוי שהיא תסכים הוא אפסי,ונראה לפי התגובה האחרונה שלה שהיא גם תיבהל.אני אוהב אותה ואנחנו מדברים על חתונה.אני לא יודע האם מה שיש לנו זו בעיה רצינית שבגללה כדאי לרדת מנושא החתונה או שזה ייפתר.אני גם אוהב מין בתדירות גבוהה(כל לילה)והיא פעמיים בשבוע.אנחנו איכשהו מסתדרים.אבל אני לא רוצה שחיי המין שלי יהיו אפרים ונראה לי שהיא לא בכיוון שלי בנושא הזה.אני בדילמה לגביה רק בגלל הנושא הזה.אשמח לעזרה. שרון

26/07/2002 | 00:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרון שלום מימוש הפנטזיות יכול להיות מהנה, אבל הפנטזיות צריכות להיות משותפות לפחות במידה בסיסית. אני מתאר לעצמי שיותר פתיחות בנושא מין היא דבר חיובי וזה תהליך שאפשר לעבוד עליו בתוך הקשר הזוגי. דרושה הרבה אהבה, סבלנות ופתיחות. עם זאת, חלק מהפנטזיות עלולות להיות דבר שאינו בר גישור. לדוגמא, שבת זוגתך תשחק את חברתה או שתשתתף באורגיה. בהחלט יתכן שהיא תסרב, תיפגע או תיבהל מהפנטזיות הללו במידה והן נוגדות את נטיותיה הטבעיות ונכנסות למקומות שעלולים לפגוע באמון ובאינטימיות של הקשר הזוגי. אפשר באמת להבין את רצונך בחיי מין מגוונים ולא אפורים. אם אתה אוהב את בת זוגתך תצטרך לעבוד על הקשר המיני איתי כפי שמשקיעים בכל מרכיב אחר של הזוגיות. אם הפערים לדעתך גדולים יש אולי מקום לפנות ליעוץ סקסולוגי ולקבל עזרה מקצועית בתחום. מדובר בד"כ בפסיכולוגים ופסיכיאטרים מנוסים שידעו בוודאי לעזור לכם לגשר על הפערים וליצור מכנה משותף למימוש הפנטזיות שהן אנרגיה בהחלט חשובה למיניות וזוגיות בריאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

26/07/2002 | 13:32 | מאת: שרון

כתבת,שיש דברים שאינם ניתנים לגישור בגלל שהם נוגדים את נטייתה הטבעית של בת זוגתי.השאלה היא מה זו נטייה טבעית?גם אני נרתעתי בהתחלה מאורגיות לפני שהכרתי אותה,אבל אחרי שהתנסיתי זה הלהיב אותי.האם אפשר לשנות את הנטייה הטבעית שאתה מדבר עליה? ושוב תודה על התשובה שרון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית