סימני דיכאון אצל ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/07/2002 | 09:33 | מאת: יפעת

שלום! בני בן השנתיים, נמצא במסגרת -פעוטון מזה שנה. בהתחלה היה לו מאוד קשה להסתגל, אך לאחר תקופה מסויימת הוא התרגל והלך בשמחה כל יום לגן. כעת- בשבוע האחרון, הוא אינו רוצה ללכת לגן, הוא בוכה מאוד ומבקש לחזור למיטה. גם בבקר הוא אינו רוצה לצאת מהמיטה, התאבון שלו ירד והוא אינו אוכל כהלכה. כיוון שאיני מוותרת- אני שולחת אותו לגן אך הפרידה היא קשה מאוד! אני מאוד מודאגת, מדוע לדעתך זה קורה? שאלתי את הגננת אם קרה משהו בגן, והיא ענתה שהכל מתנהל כרגיל ובאמת מאוד קשה לו במשך היום. אודה לך אם תוכל לכוון אותי מה לעשות. תודה מראש.

26/07/2002 | 00:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יפעת שלום לא הייתי מתעלם מהסימנים המדאיגים. יתכן שזה דבר חולף אך יתכן שמשהו מטריד את הילד ובהתאם לגילו הוא אינו מסוגל לבטא זו. זה יכול להיות באירועים מטרידים בהקשר לגן או לסביבה או לדברים אחרים כמו קשר עימכם ופרידה שנעשים רגישים יותר בגיל הזה ועוד. ראשית, במידת האפשר כדאי להישאר עימו בגן כמה שעות כדי להתרשם כיצד הוא משתלב שם. הסבירו לגננת שאתם רואים שינוי בימים האחרונים ורוצים לעקוב אחר השתלבותו בגן. בנוסף תוכלו לפנות לייעוץ מקצועי. למשל, תוכל לנסות להתקשר לשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה במקום מגוריכם ולבקש לקבוע פגישה עם אחד מאנשי הצוות המתמחה בילדי גן. כמו כן ניתן לפנות לפסיכולוגים המתמחים בילדים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית