גן לילדה בת שנה ורבע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/07/2002 | 22:30 | מאת: אילנה

שלום, אני אם לילדה בת שנה ו-4 חודשים ,עד עכשיו הילדה היתה בבית עם מטפלת שעוזבת אותנו בפתאומיות עוד כחודש.בעקבות כך ביצעתי סבב לחיפוש לביתי מסגרת , האופציה שעומדת על הפרק הינה גן פרטי שקיבלתי עליו המלצות רבות אך הבעיה היא שהוא כולל 20 ילדים עם 4 מטפלות .החשש שלי נובע מכך שלפי סיטואציות שבהן ניתקלתי עם ביתי (חוגים וכו') ראיתי שאין היא משתלבת בחברת ילדים ואפילו פוחדת מהם וזקוקה שאהיה בסביבתה, שאלתי היא: האם מעבר כזה כדאי? קיימים בי פחדים רבים לגבי ההסתדרות שלה בגן לבדי , האם כדאי לעבור את השלב הזה כבר עכשיו או אולי לחכות עוד קצת או להפך עדיף לחשוף אותה כעת כדי שתתרגל להיות בחברת ילדים. אשמח מאד לתגובתך והמלצותיך בנידון אילנה

25/07/2002 | 08:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אילנה שלום אין תשובה חד משמעית, זה תלוי בילדה ובגן. אני מציע שתבקשי מהגננת להצטרף עם הילדה ליום בגן. שבי מהצד ותראי איך הילדה משתלבת. זו תהיה גם הזדמנות להתרשם מהגן ומהגננות. לאחר מכן תחליטי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית