דחוף!!! דחוף!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/07/2002 | 10:47 | מאת: רויטל

שלום, אחי , בן 20, סובל לעיתים דחופות מהתקפי חרדה שמתבטאים ברעידות בכל הגוף , הזעה וכד', רק כאשר הוא ניגש לרופא והרופא אומר לו שהכל בסדר אז הוא נרגע. לפני מס' שבועות הוא התחיל טיפול במרפאה פרטית שמתמחה בנושא זה. רציתי לדעת אם יש רופא מומלץ ביותר כדי שניתן לבצע אצלו את הטיפול. תודה מראש

24/07/2002 | 12:27 | מאת: איילה

ד"ר אורן קפלן שלום, בבקשה תתיחס לבקשה זו, אני נתקלת בקושי רב לקבל המלצות על מטפלים, משום שהנושא הוא מאוד מביש ולכן האנשים היחידים שאיתם אני יכולה להתיעץ הם רופא המשפחה והפסיכיאטר. לשניהם לא היתה תשובה...גם במוקד ער"ן לא ניתן היה להשיג המלצות, זו המדיניות שם...מה עושים? אני מעוניינת במטפלים בבעיות חרדה עם שיעור הצלחה גבוה בריפוי! אין לי עניין סתם בשיחות, זה לא עזר, לכן אני חושבת על טיפול התנהגותי-קוגנטיבי, אבל היכן יש? אולי אין לרופאים המלצות, כי לא ניתן להתרפא מבעיות חרדה קשות? ? ? זה הכל במוח? תודה מראש

24/07/2002 | 16:12 | מאת: "אור

חבל על כל יום שעד סובלת תגשי לפסיכיאטר שלך...ותבקשי ממנו או תישאליי אותו לגבי "אפקסור" תתחילי ותוך חודש את בחוץ!! עזבי אותך שיחות הכל חרטה חבל על הכסף

25/07/2002 | 22:01 | מאת: אלמונית

אל תדאגי גם אני סבלתי מיזה תבקשי סרוקסט זה עוזר

24/07/2002 | 16:07 | מאת: "אור

זה לא עניין של רופא זה עניין של תרופה

24/07/2002 | 17:24 | מאת: איילה

אני מאוד רוצה לקוות שיש עוד סיכוי להרפא מהמחלה הזו! (למרות שאי כבר בספק!) כי התרופות לא עוזרות לגמרי!! אני לוקחת סרוקסט, ועדיין יש לי התקפים מדי פעם! וכל התקף ואחריו מתערער לי הביטחון לגבי שפיותי!!!!!! מי יכול לעזור??????

24/07/2002 | 22:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רויטל ואיילה שלום כפי שראיתם לאנשים יש ניסיון אישי שונה בטיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטרים. חשוב להדגיש שטיפול בחרדה הוא אישי וצריך להתאים את הטיפול לאדם. לא כל תרופה עוזרת לכל אדם בצורה זהה ולכן צריך להתייעץ עם פסיכיאטר ולעיתים לוקח כמה ניסיונות עד שמוצאים את התרופה המתאימה. מבחינת הטיפול הפסיכולוגי בחרדה, גם כאן קיימות שיטות שונות, דינמיות, קוגניטיביות, התנהגותיות ועוד. מומלץ לשלב את הטיפול השיחות עם הטיפול התרופתי. אני לא מקבל את עמדתו של אור לגבי הטיפול בשיחות. מנסיוני טיפול בחרדה בעזרת תרופות בלבד עשוי לעזור לטווח קצר, אבל אחרי הפסקת התרופה הסימפטומים החרדתיים עלולים לחזור. הטיפול הפסיכולוגי נועד להתמודד עם המקור לבעיה ולכן מאפשר לשנות את דפוס ההתמודדות עם החרדה בטווח הארוך. רצ"ב תמצית על שיטות הטיפול המקובלות בחרדה http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

25/07/2002 | 08:23 | מאת: רויטל

בוקר טוב , תודה רבה על התשובה המפורטת . קראתי את המאמר שבו תיארת את סוגי הטיפולים אך האם דיקור הוא סוג של טיפול שעוזר במצבים אלו, מכיוון שישנה מרפאה פרטית בת"א שנקראת "רפואה חלופית" שמטפלים בבעיות מסוג זה בדיקור ? האם הינך ממליץ על זה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית