חרדה - דחוף !

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2002 | 00:16 | מאת: רחל

שלום ד"ר קפלן, יש לי בעיה שמפריעה לי מאוד. אני בת 40, נשואה+3, סובלת מתופעות חמורות של חרדה בזמן טרום מחזור וביוץ. התופעות מתחילות כמה ימים לפני כן. הדבר מתבטא בדיכדוך, חרדה, מעין תחושה של "שרפה" בראש ולעיתים בגוף(מעין עיקצוץ), חוסר מנוחה. דיברתי על כך עם רופא המשפחה והוא יעץ לי להשתמש בכדור בשם SEROXAT במינון נמוך של כחצי ליום. ברצוני לשאול אותך, האם קיים טיפול הולם יותר,שיכול למנוע את התופעות הקדם וויסתיות (וגם קדם ביוץ) ??? תשובתך הדחופה תענה בברכה. רחל

23/07/2002 | 17:36 | מאת: "איתם"

תנסי, אומרים שקומפלקס וויטמין B (אבל המרכיבים שלו חייבים להיות במינונים מסויימים) כעשרה ימים לפני המחזור אמור לעזור. בגלל כמה ימים לעלות על תרופות כאלה? בעיקרון גם הורמונים (גלולות) מפחיתים את התופעות האלה.

24/07/2002 | 13:55 | מאת: לי

חשוב מאוד שתבדקי את הנושא מכל הבחינות : רפואי-פיזיולוגי וגם מהפן הפסיכולוגי,,,תהיי עם ראש פתוח אולי יש עוד סיבות לתופעה זו...אני ממליצה לך לפנות לכמה מקורות לבדוק את הנושא ובטח שלא לרוץ ישר לתרופות.. אולי למקרה שלך תרופות כן יעזרו אך מאוד לא כדאי להשתמש בהם..זה תרופות שעוזרות לחרדה/דיכאון וגם להן יש תופעות לוואי ולכן תבדקי 1000000 פעם לפני שאת מתחילה תרופות.....בהצלחה ואל תזניחי נושא זה..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית