רוצה סקס מזדמן ולא מסוגלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2002 | 22:37 | מאת: שלי

הי אני פונה בבעיה קצת לא רגילה לגילי.אני בת 27.5יחסית בלי ניסיון במערכות יחסים.אבל עם רצון מאוד גדול לרכוש ולהנות מניסון כזה בייחוד מיני.אני רוצה חבר ,אבל בינתיים כשאין רוצה לחוות סקס.משהו בתוכי עוצר אותי.יש לי ידיד שאני יכולה לשכב איתו אם ארצה ויש בחור שפעם הייתי מאוהבת בו והיום לא ואני בכל זאת מרגישה תשוקה גדולה אליו ומספר פעמים כמעט והגענו למיטה אבל אני לא יכולתי להמשיך עד הסוף.קרו אפילו מקרים שיצאתי עם מישהו תקופה ולמרות שנימשכתי הרגשתי שאני לא מסוגלת להיפתח פיזית בלי להיפתח רגשית למרות שנוצר קשר רגשי כלשהו.אני מאוד רוצה להשתחרר מינית,לחוות אבל אני רואה רק פגיעה וכאב במין שלא עם חבר. יש שיטה להשתחרר בלי להצטער אח"כ? שלי

20/07/2002 | 23:25 | מאת: טלי

שלי, אני ממליצה לך לפנות בדברים אלה גם לפורום "טיפול מיני ומיניות" בתפוז. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=385

21/07/2002 | 20:08 | מאת: רוית

לשלי תנסי כמה פעמים מקסימום ניסית- לא אהבת או ניפגעת לפחות תדעי שזה לא בשבילך ולא תרגישי פיספוס.מניסיוני גם לי היו דילמות בעניין,וניסיתי כמה פעמים,בהתחלה קצת הרגשתי לא טוב עם עצמי אבל אח"כ התמימות עוברת ומתחילים להנות מהמין כמו שצריך. בהצלחה רוית

21/07/2002 | 23:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום כנראה שעבורך הדילמה קיימת, להשתחרר ולהיפגע, או, להישמר ולהישאר עם תסכול כלשהו. הפתרון אינו טכני שכן לדילמות שלך יש כנראה סיבות טובות ולא הייתי מנסה להילחם במשהו שקיים בך. יש כנראה קול פנימי ששומר עליך וכדאי להאזין לו. אולי פשוט היית רוצה מערכת יחסים משמעותית עם מין מוצלח, ולא את החלקים האלה בנפרד. בשורה התחתונה, אני לא חושב שיש שיטה להשתחרר בלי להצטער. כל עוד עד מרגישה מבפנים שיש על מה להצטער וממה להיפגע הרי שהתעלמות מהקול הפנימי רק תגרור כאב נוסף. במידה ואת מרגישה ואת משלמת מחיר גם עבור ההמנעות מקשר מיני תצטרכי לבחון את המחיר מול התועלת ולהחליט האם לעשות מעשה. במידה וכן עדיף אולי להיעזר ולהתייעץ בידידים המוכרים לך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית