לא מודע ומחלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/12/2000 | 09:24 | מאת: עירית

שלום, רציתי לדעת האם ידוע למישהו על הקשר בין הצל הלא מודע ומחלה. אני, על פי השערתי מניחה כי כאשר אדם חולה הוא מסיר את כל המסיכות המלוות אותו יום יום ומעלה דברים מן הלא מודע שלו. כמו כן הרבה אנשים מצליחים לרפא עצמם מתוך הלא מודע. מישהו יכול לעזור לי לקבל יותר אינפורמציה בנושא?

29/12/2000 | 10:37 | מאת: אופיר

צל????!!!!....אתה יונגיסט...?! כעיקרון ג'וס מקגדול כתבה שני ספרים על הפרעות פסיכוסומטיות "תאטרוני הגוף","תאטרוני הנפש" ואם אתה מחשיב "קונברסיה היסטרית" למחלה...פרויד כתב על זה כימעט בכל מקום הוכח שיש אנשים בעלי "אישיות" מסוימת שיש להם סיכוי יותר גובה לחלות במחלות לב זה ניקרה "אישיות סוג A"... אנשים תחרותיים,כעסניים...וכו' (אני לא זוכר את כל ה "איפיונים") אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית