מנהלי הפורום - דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/12/2000 | 00:08 | מאת: אלמונית

הנושא "מי מכם מקבל רספרידל" מעורר תגובות קשות! אנא נסו להסביר את הנושא על מנת למנוע בהלה מיותרת!

29/12/2000 | 01:24 | מאת: שמיל

.

29/12/2000 | 12:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמונית שלום ראשית, אני מתאר לעצמי שד"ר פלד יענה כשיוכל על השאלות. עם זאת כדאי להדגיש שהפורום יכול לתת תשובות עד רמה מסויימת ולא יותר. השאלות העולות סביב הרספרידל גולשות לתחום הדורש ייעוץ פסיכיאטרי אישי המותאם במדוייק למטופל ומתבסס על ההסטוריה הרפואית והאישית שלו. אין אפשרות וזה אפילו מסוכן להכליל ממקרה אחד למקרה אחר. אם מתעוררת בהלה או חשש שהטיפול התרופתי שמקבל החולה אינו מתאים צריך לפנות לרופא המטפל או לקבל חוות דעת שניה ממומחה עליו סומכים. במקרה הצורך ניתן לקבל המלצות והפניות למומחים מתאימים מכל יועצי הפורום. המידע כיום פתוח לכל וניתן לקרוא אפילו באינטרנט הסברים מדוייקים על השפעות לוואי של תרופות וההסתברות להתרחשות של כל תופעת לוואי. זו תמיד שאלה של תועלת מול סיכון וצריך לבחור באופציה הטובה ביותר (וצערנו, לעיתים באופציה הגרועה פחות). בשורה התחתונה: אין צורך להיבהל. צריך לפנות למומחה שסומכים עליו, להציג בפניו את כל השאלות ולקבל תשובות מדוייקות והרגעה. בברכה ד"ר אורן קפלן

29/12/2000 | 18:50 | מאת: שמיל

השאלה איננה לגבי פרט זה או אחר כי אם ככלל לגבי השמוש בתרופה ותוצאותיה אנסה להסביר: נקח לדוגמא רטילין, ידוע שלא הכל וורוד לגבי רטילין, למרות זאת יש רופאים שיצירו תרופה זו כאידאלית ללא כל תופעות לואי זאת בזמן שיש רבים אשר משפיעה עליהם רע מאד!! לכן חשוב לדעת כיצד משפיעה תרופה לטוב, לרע וההסתברויות השונות מובן שנה שקורה אחת לאלף איננו נורמה אבל אחת ל20 זה כבר די שכיח ע"כ יש צורך בתשובת הפסיכאטר בנידון אבל לא פחות תשובות ממשתמשים או הקרובים להם בסופו של דבר תשובות מהשטח הן הנכונות היותר אינני יודע אם התכונה אלי, אני לפחות אינני בפניקה אבל אם מצבה של אימי הוא תוצאה של הריספרדל או שקימת אפשרות שכזו אני רוצה לדעת!!! התרופה הקודמת הרסה אותה לחלוטין -לאחר תקופה מצוינת התחלף רופא אשר החליף גם תרופה - בצורה בולטת וברורה : חולשה ,התעלפויות, מועקה קשה של הגוף ועקב כך של הנפש . תוצאה של כל התופעות היו מס התעלפויות שגרמו לנזק וכשהמצב התדרדר מאד אף נטלה כמויות אדירות של כדורי שינה שהתוצאה היתה דוקא מצוינת למרות שהיתה בקומה ולמה מצוינת : לאחר כשבוע בקומה כשהתעוררה היתה במצב מצוין בין היתר יש לזכור שהתנקתה לחלוטין מה שגרר אצלי מחשבות אם בכלל צריך.... כל עוד היתה בקומה לא קיבלה כדורים ,כשהתעוררה קבלה ולמרות אזהרותי לבדוק שאין הכדורים מוריגים לחץ דם, והתוצאה היתה הרעה במצבה המנטלי והתעלפות לזמן קצר בלבד אך מצבה לאחר ההתעלפות לא חזר לקדמותו ההבדל במצבה לפני נטילת הכדורים ולאחריהם - מבחינתי יום ולילה מאשה אופטימית עם תכנונים ותקוות [בת 70!!] לאשה אשר לא יודעת מה בדיוק רוצה ומהוססת ביחסים עם בני אדם [ויש לה צורך בקרבת בני אדם] נעשו מס נסיונות ונקבע לה רספידרל לאט לאט נחלשה ואם קודם היתה הולכת חצי שעב בקצב סביר ללא עצירה היום היא חלשה בהרבה יש ימים בהם היא צריכה לעצור ולנוח מס פעמים ההתדרדרות היתה תחילה איטית ולכן קשה היה לראותה אם קימת אפשרות שהסיבה היא רספידל אז עלינו לדעת זאת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית