מניה חד-קוטבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/07/2002 | 17:37 | מאת: לורן

שלום! על אותו משקל כמו ההודעה הקודמת, רציתי לברר אם קיימת מניה חד-קוטבית במסגרת המחלה מניה-דיפרסיה? אם לא, אז מה זה יכול להיות? אני מדברת על להיות בהתרגשות ובעירור מתמיד, בשינה מועטה מאד, ללא רגיעה של ממש. ללא דאון ו/או שינת יתר. אודה לפורום!

05/07/2002 | 21:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לורן שלום מניה חד קוטבית קיימת לעיתים נדירות ביותר ולכן לא סביר שתאובחן בצורה כזו. ברוב המקרים זו תהיה טעות באבחנה או שהדיכאון יגיע מתישהו. צריך להדגיש שעוררות בפני עצמה אינה מחלה. זו נטייה אישית ואישיותית וכל עוד היא אינה מלווה בהפרעות בשיפוט התקין אין סיבה ליחס לה בעיה. אם תזזיתיות היתר מפריעה ברמה האישית אפשר לפנות לפסיכותרפיה ולעשות עבודה ברמה האישית, אבל אין צורך לקשר זאת בהכרח למחלה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית