הפורום-לנדמרק האם זה אכן עובד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/07/2002 | 00:35 | מאת: רחל

לאחרונה יותר מידי אנשים מספרים לי על חוויה ענקית שהביאה אותם לידי שינויים מרחיקי לכת שלא הצליחו להגיע אליהם דרך מטפל או כל דרך אחרת אלא רק ע"י הפורום- התכנסות של 150-200 איש שחלקם מעיזים לעלות על הבמה ולספר את כאבם על הבמה ממה שסופר לי יש מנחה/ מטפל ששואל שאלות מכונות ואז שוב לפי מה שסופר לי יש תהליך אישי של אותו אד שעלה על הבמה ותהליך מקביל לצופים המזדהים עם סיפורו. בהמשך ישנם מפגשים אחת לשבוע. ואכן לפחות שתי אנשים שאני מכירה ועברו את הפורום השתנו יש בהם סוג של אובססיה ורצון עז לשכנע כל אדם לעבור את החוויה ולהגיע לתובנות ולשינוי כפי שהם חוו. ואני מוצאת את עצי דוחה זאת מסיבות שונות בינהם היותי בטיפול. ובכל זאת השיחה האחרונה עם חברה קצת הצליחה לערער אותי ולגרום לי לשקול אולי בכל זאת ולשאול את עצמי למה לי שנים של טיפול של הוצאות כספיות אדירות כאשר יש משהו כזה במחיר מבצע של 1600 ש"ח בלבד. אנא החכם אותי, בטוח שמעת על התופעה ויש לך עמדה בעניין

04/07/2002 | 03:12 | מאת: איה

שלום רחל יש אכן אנשים שמספרים על כך גדולות ונצורות, ואומרים שזה מעולה גם אני נתקלתי באובבססיה הזאת שאת מתארת, (זה ממש נראה כאילו משלמים להם על כך. זה אפילו מתחיל להיות מעצבן בשלב מסויים) גם אני כמוך שקלתי להצטרף לכך בשלב מסויים והתייעצתי עם המטפל שלי: לדעתו זהו שינוי לזמן מוגבל בלבד, ויכול להיות גם מסוכן עבור אנשים במצבים מסויימים , מאחר שזו חווייה עם הרבה עוצמה. ובהתחלה לאחר מכן יש היי כזה, אבל אחר כך באה ירידה. הוא לא שלל זאת, אך אמר שיש להיות זהיר מאוד. זה ממש לא נראה תחליף לטיפול. בברכה, איה.

05/07/2002 | 00:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רחל שלום ראשית, אני לא מספיק מכיר את העניין. אני מכיר אנשים ומטופלים שנהנו מאוד והפיקו מהעניין. עם זאת צריך לקחת בחשבון כמה דברים: 1. ראשית מדובר בחוויה ממוקדת שעשויה לתת קצה חוט בטווח קצר בלבד. היא יכולה להיות התחלה לתהליך שינוי, אבל כדי לעשות שינוי בטווח הארוך צריך טיפול ארוך טווח. פגישות ההמשך אינן תחליף לטיפול פסיכולוגי והאפקט דועך בד"כ עם הזמן. 2. דבר שני, זה לא מתאים לכל אחד. יש כאלה שכלל לא נהנים או מרגישים לא נוח עם השיטה. אבל חמור מכך, יש אנשים שעלולים להתפרק נפשית כתוצאה מהסדנה. לא נעשה מיון מסודר, וגם אם היה נעשה הוא לא בהכרח היה אפקטיבי לאיתור המועמדים לקריסה. לכן אין לי ממש עמדה לכאן או לכאן. מאחר ואת בטיפול כדאי להתייעץ בנושא שם. זה נשמע מסקרן, אבל בהחלט יש גם כמה סיבות טובות לא ללכת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית