שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/07/2002 | 14:14 | מאת: נעמה

האם פסיכולוגים קליניים או פסיכיאטרים נוהגים לעתים לברר מידע אודות מטופל ללא ידיעתו, במידה וידוע להם שהיה מטופל בעבר אצל איש מקצוע שמוכר להם או כשמדובר במטופל בעייתי שפחות מסוגל לנדב מידע ? אני יודעת שמדובר על עבירה על קוד האתיקה, אבל עד כמה תופעה זו נפוצה? והאם ניתן לקבל מידע מתיק רפואי אודות חולה שהיה מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי ללא ידיעתו? תודה.

03/07/2002 | 21:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נעמה שלום לגבי פסיכולוגים יש איסור להעביר או להשיג חומר ללא אישור המטופל. אינני מכיר את הסטטיסטיקה, אבל אני לא רואה הרבה טעם להשיג מידע בניגוד לרצון המטופל, במה זה עשוי לקדם אותו? זה נשמע לי מרשם מצויין לחשדנות והרס הטיפול והאמון. לגבי פסיכיאטרים אני לא בטוח, אבל אני חושב שהמצב החוקי אחר. למיטב ידיעתי רופאים רשאים לשוחח ביניהם על מטופלים גם ללא ויתור סודיות. לכן המצב שאת מתארת בהחלט אפשרי. בכל מקרה, לתשובה מדוייקת כדאי לפנות להסתדרות הרפואית ולברר. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/07/2002 | 22:30 | מאת: לנעמה

לפני שהתחלתי טיפול פסיכיאטרי חתמתי על כך שאני מוותאר על סודיות רפואית כלפי הקופה שהיא מוסד. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית