ללא כח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/07/2002 | 23:15 | מאת: ללא שם

הי אני נמצא כרגע בתקופה מאוד חשובה בחיי.אני מתמודד על קבלת מענק נכבד למימון לימודים בחו"ל,עם מספר מתחרים.אני מרגיש עייף,וסובל ממיגרנות ושילשולים לאחרונה(באופן כללי אני סובל ולאחרונה יותר). אני יודע שבתקופה הקרובה(בן שבוע וחצי לחודש),אני אהיה חייב להיות חזק,ע"מ להמציא בזמן מסמכים שונים לנותני המענק ולעמוד בראיונות השונים שנקבעו לי.העניין שיש הרבה אינטריגות והרבה בעיות בדרך לקבלתו,ואני מרגיש חלש נפשית מכדי להתמודד עם זה.בנוסף לבעיות הפיזיות שציינתי.אני לא אשגה כשאומר שהמענק הזה יקבע את עתידי.אם לא אקבל אותו לא אוכל ללמוד בחו"ל ובארץ אינני יכול להתקבל ללימודים בתחום זה. מה אני יכול לעשות?אני מיואש רק מהמחשבה על הצורך לדחוף את עצמי ולהחזיק מעמד בתקופה המלחיצה הזו.

01/07/2002 | 23:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ללא שם שלום זה באמת הזמן לאסוף את כל הכוחות והעזרה האפשריים. כדאי לשוחח ולהיות בחברת אנשים קרובים שיכולים לתת חיזוק. כדאי לאכול ולישון בצורה מסודרת עד כמה שאפשר. אפשר להיעזר בתרגילים להרפיה עצמית, או אפילו לפנות לעזרה פסיכולוגית קצרה בתקופה הקרובה. אפשר להיעזר במטפלים שהתמחותם בנושא סטרס, לחץ, ובטווחים קצרים וממוקדים. אפשר גם לפנות לרופא המשפחה ולבקש כדור הרגעה לשעות שאינך מתראיין כדי להרגיע את המערכת הפיזיולוגית. אתה מגיב בצורה תואמת לגודל האירועים, מאחר ואתה אומר שכל עתידך תלוי בהם. במצב כזה בהחלט כדאי להיעזר ולא להישאר לבד עם ההתמודדות. אגב, סביר להניח שגם כאן יש בוודאי עתיד ופתרונות למצבים השונים שעלולים להיווצר, אבל זה כבר סיפור אחר. לפעמים כשמאוד מתרכזים במטרה, לא רואים את התמונה השלימה. בהצלחה בתהליך ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית