פנטזיה על מטופל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/06/2002 | 22:41 | מאת: מ.

שלום אני עוסקת במקצוע טיפולי.ולאחרונה מרגישה משיכה גדולה מאוד למטופל שלי,שמגיע אליי יחסית פעמים רבות.(למרות שאין בינינו מגע פיזי כלשהו). יחסי המין שלי ושל בעלי סבירים,אבל מאז שהתחלתי להרגיש את המשיכה הזו למטופל,אני מפנטזת על המטופל בזמן שאני שוכבת עם בעלי.יחסי המין הפכו תשוקתיים הרבה יותר. הבעיה שאני מרגישה שאני משקרת בכך שאני בעצם מדמיינת את המטופל ולא את בעלי.אני יודעת שפנטזיות הן חיוביות,אבל גם אם מדובר במטופל,וגם אם זה לאורך זמן(כחודש),זה נורמלי? האם כדאי לי לספר לבעלי?או להפסיק את הטיפול במטופל(למרות שבזמן הטיפול המשיכה אינה גורעת ממקצועיותי)?

01/07/2002 | 00:08 | מאת: העברה עיוורת

01/07/2002 | 00:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מ. שלום חובתו של מטפל לדעת להבחין מתי נושאים שעולים בטיפול מתנגשים עם חייו ותחושותיו הפרטיים ולטפל בעצמו בהתאם. זו הסיבה שאנשים שעוסקים במתן טיפול צריכים לעבור בעצמם תהליך טיפולי להגברת המודעות העצמית. אני מציע שתגשי לקבל הדרכה אצל איש מקצוע מיומן בתחום בו את עוסקת. בשלב הזה כדאי לא לעשות שינויים בחוץ עד שאת מבינה עד הסוף מה משמעות האירועים שבפנים. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/07/2002 | 00:22 | מאת: מ.

אני לא רוצה לפנות לאיש מקצוע כלשהו בשלב זה .המשיכה לא מפריעה לתיפקודי המקצועי,ולא ליחסים הזוגיים שלי.רק רציתי לדעת האם זה נורמלי,"להעדיף"פנטזיה על גבר אחר(ועוד מטופל),לתקופה ,מאשר את בעלי?ואגב זה לא קרה לי בעבר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית