אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/06/2002 | 21:31 | מאת: דנה

שלום, לפני כחצי שנה עברתי הפלה טבעית בשבוע 12 עקב מות העובר(אני בת 27). עברתי תקופה קשה מאד מבחינה בריאותית עקב סיבוכים שונים ועלי להמתין תקופה ארוכה בטרם אוכל לנסות להרות שוב. אני חווה תקופה קשה מאד מבחינה ריגשית וחוששת כי פיתחתי הפרעות אכילה. רזיתי מאד, אינני מרשה לעצמי לאכול יותר מ-1000 קלוריות ליום ואני מעסיקה את עצמי מאד בנושאי אוכל ומשקל. יחסי עם בעלי (וגם עם הורי) מאז ההפלה קשים. אני מרגישה מרוחקת ולא מסוגלת לשאת שיחה כנה איתו. כל מגע שלו מרתיע אותי. מזה כשלושה חודשים אני נפגשת עם פסיכיאטר והתקשורת איתו טובה אך אני חשה רק החמרה במצבי. מה דעתך? תודה, דנה

24/06/2002 | 21:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום דעתי שטוב שאת נמצאת בטיפול, השאלה האם המפגש עם הפסיכיאטר הוא על בסיס שבועי קבוע וכולל פסיכותרפיה, או שמדובר רק במעקב תרופתי ובירור מקומי. במצב שנוצר את זקוקה לטיפול בשיחות באופן קבוע לפחות פעם בשבוע עד התייצבות המצב. טיפול תרופתי עשוי להועיל בתרופות נוגדות דיכאון ואני מתאר לעצמי שהפסיכיאטר מטפל בנושא הזה. מאחר ואת מודעת להתדרדרות במצב חשוב שתקחי יוזמה לפחות לשמירת מסגרת טיפול קבועה ואינטנסיבי בתקופה הקשה שאת עוברת. אני מקווה שתוך מספר שבועות המצב ישתפר ולאט לאט המצב יחזור לקדמותו. בברכה ד"ר אורן קפלן

25/06/2002 | 11:11 | מאת: הייתי שם

לדנה שלום. נסי להכנס בנענע ובתפוז לפורומים של פוריות ואובדן הריון. תמצאי שם הרבה בנות שיבינו לליבך והאנונימיות תאפשר לגעת במקומות הקשים ביותר. לי זה מאוד עוזר. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית