פחדים לא מוסברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/06/2002 | 00:16 | מאת: יעלי

בני בן ה-12 מפחד באופן מתמיד מלהיות לבד בחדרו או בכלל בחדר אחר שבו לא נמצאים אנשים. בחוץ הוא אינו מפחד אלא רק בבית. יש לציין שאנחנו גרים בדירה עם שתי קומות. אף פעם לא השארנו אותו לבד ולמרות הכל הוא מפחד . בתקופה האחרונה המצב נהיה יותר גרוע הוא לא מסוגל להרדם בלילה מרוב פחד למרות שאני נמצאת בחדר סמוך אליו. הוא ממש בוכה ולא מצליח להרדם. הוא נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר 3 שנים ואין שינוי במצב , ההיפך הוא מפחד יותר בתקופה האחרונה.

20/06/2002 | 23:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעלי שלום השורה האחרונה נראית לי משמעותית מאוד. אם הילד נמצא שלוש שנים בטיפול פסיכולוגי יש לכך בוודאי סיבה ויותר מכך, יש לכם גורם מקצועי שאיתו צריך לדבר ולברר מה לעשות. אני מציע שתדברו עם הפסיכולוג המטפל ובקשו להיפגש עימו/ה בהקדם. במקרה כזה חשוב שגם אתם תקבלו הדרכה צמודה כיצד לנהוג כדי להרגיע את הילד. בברכה ד"ר אורן קפלן

22/06/2002 | 01:05 | מאת: יעלי

אנחנו כל הזמן בקשר עם הפסיכולוגית כלומר כל שבוע. המצב ידוע לה. היא נותנת הסברים והדרכה אך כל אלה לא עוזרים. כמו כן היא החליטה לסיים את הטיפול ולתת לו להיות לפחות שנה ללא פסיכולוג אולי הוא יתבגר. אולי יש סגנון של טיפול אחר שיכול לעזור ולא הטיפול שהוא עבר שכלל שיחות עד כמה שהוא הסכים או לחילופין משחקים. אני כבר אובדת עצות. הזמנתי תור לפסכיאטר ילדים כי נותרתי ללא ברירה אך בעיקרון אני מתנגדת לתרופות. אודה לך אם תענה לי בהקדם על אפשרויות נוספות שקיימות בתחום הזה. כלומר פחדים לא מוסברים אצל ילדים. תודה יעלי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית