הבדל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/12/2000 | 22:28 | מאת: דנה

שלום מה ההבדל בין פסיכוטרפיסט לפסיכולוג קליני ופסיכולוג שאינו קליני? תודה

27/12/2000 | 23:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

פסיכותרפיסט עוסק במתן טיפול נפשי ע"י שיחות. הוא יכול להיות פסיכולוג אבל גם בעל הכשרה אחרת בתחום בריאות הנפש. פסיכולוג קליני למד פסיכולוגיה באוניברסיטה לפחות ברמה של תואר שני (בפסיכולוגיה קלינית), התמחה מספר שנים במוסד ציבורי, עבר בחינת הסכמה של משרד הבריאות וקיבל רישיון של פסיכולוג מומחה. פסיכולוג הוא כל אדם שסיים תואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטה, גם אם לא עבר כל הכשרה נוספת. לפי חוק הפסיכולוגים, אם לא עבר התמחות וקיבל תואר מומחה הוא אינו רשאי לעסוק בטיפול פסיכולוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/12/2000 | 23:07 | מאת: ד"ר דרור גרין

דנה יקרה, פסיכותרפיסט הוא כל מי שעוסק בטיפול נפשי. הוא יכול להיות פסיכולוג קליני, עובד סוציאלי קליני, מטפל באמנויות, וגם פסיכיאטר שקיבל הכשרה בפסיכותרפיה. פסיכולוגים שאינם קליניים הם פסיכולוגים שאינם עוסקים בטיפול נפשי, כגון פסיכולוגים תעסוקתיים, פסיכולוגים חינוכיים, פסיכולוגים חברתיים וגם כאלו העוסקים במחקר. בישראל מקובל לכנות כל מי שעוסק בטיפול נפשי בשם 'פסיכולוג', כפי שפעם נהוג היה לכנות את המטפלים בתואר 'פסיכיאטרים'. באירופה מקובל לכנות את המטפל בשם 'פסיכותרפיסט'. ההבדלים המשמעותיים בין המטפלים השונים אינם נעוצים בכינוי שלהם, אלא בגישה הטיפולית שבה הם נוקטים. מאז המצאת הפסיכואנליזה על-ידי פרויד פותחו מאות גישות טיפוליות שונות, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה. אם תרצי אינפורמציה מדויקת יותר, את מוזמנת לשאול, או לשלוח אימייל במידה ואת זקוקה להדרכה אישית יותר. בברכה, דרור גרין

29/12/2000 | 00:08 | מאת: דנה

שלום דרור, מהי המשמעות קליני בפסיכולוגיה האם תואר זה נותן לבעליו כלים מסוימים בטיפול ומה הם? נ.ב אני נמצאת במצב מורכב,שונה, אבסורדי,(קשה לי להאמין שקיים עוד מקרה עם צירוף כגון זה שקרה לי) הורס לי את הבריאות והחיים. קשה לי להאמין שהגעתי למצב כזה, מעורב מצב רפואי, התסבוכת גדולה וקשה לפתרון מבחינתי ואף אחד לא יכול לפתור הבעייה זולתי, כל צד שהתערב רק גרע ואני רואה כל פעם מספר צעדים קדימה של המתרחש ולא מצליחה לפעול בהתאם עקב מצב בריאותי, הנסיבות שנוצרו והאבסורד שזה גורם לחוסר טיפול וככל שהמצב לא נפתר (הבריאותי) ומסתבך, אני מניחה שגם הנפשי. אני מאבדת זמן יקר ומצבי משפיע רע עלי על בעלי ועל הקרובים אלי. לא יודעת למה כתבתי לך, הרי אתה לא יכול להבין כלום, אפילו אם נידמה לך שכן. אולי כי יש לי תחושה לגבייך יתכן מוטעת. איני יודעת אם סוג/דרך הטיפול שלך מתאים למצבי. אני גם לא בטוחה שפסיכולוגיה תפתור דברים אולי תעזור עם מה שעברתי ובנוסף אינך נמצא בתחום מגוריי (מרכז) וטיפול דרך האינטרנט לא ניראה לי. כ"כ הרבה לואים, נידמה שזרקתי לך עצם או עצמות יותר נכון?... או קיי ניראה הלאה מה קורה דנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית