תדירות פגישות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/06/2002 | 17:33 | מאת: בני

לד"ר קפלן שלום, ברצוני לשאול האם התדירות המקובלת בטיפול פסיכולוגי של שיחה בשבוע היא מעין "כלל בל יעבור"? פניתי לפסיכולוג, שעד כה אני די מרוצה ממנו, אך אינני מרגיש שאני זקוק לפגישה כל שבוע. מצבי הכלכלי אינו מאפשר זאת ופרט לכך, האירועים המתרחשים בשבוע אחד אינם מספקים להרגשתי מספיק תוכן לפגישות ובמשך שבועיים ולפעמים שלושה שבועות מצטבר בחיי האישיים מספיק חומר לפגישה. כשהפגישות הן שבועיות לפעמים אין לי על מה לדבר ואני מרגיש בזבוז זמן וכסף. הפסיכולוג די "מתעקש" על פעם בשבוע, אם כי "נכנע". האם טיפול פסיכולוגי הוא אכן חסר יעילות אם אינו מתקיים אחת לשבוע? תודה, בני

13/06/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בני שלום תלוי באיזה סוג של טיפול מדובר. בעיקרון בטיפול דינמי שהוא הטיפול הפסיכולוגי המקובל ביותר, יש חשיבות רבה לתדירות הפגישות. אישית גם אני אינני מוכן לעבוד בטיפול מסוג כזה בתדירות נמוכה מפעם בשבוע. אם מדובר רק בסוג של "ונטילציה" שבה אתה בא לספר את האירועים שפקדו אותך בזמן האחרון וכתוצאה מכך מרגיש הקלה מסויימת, זה בסדר גמור, אבל בתוך מפגש כזה קשה להאמין שנוצר תהליך טיפולי שגם יביא לשינוי ותוצאות כלשהן. בקיצור, תמיכה והכלה הם חשובים ואותם אפשר לתת גם במפגש לא קבוע. אבל אם לטיפול יש מטרות של שינוי בטווח הארוך, זה לא מספיק. אגב, יש גם סוגים אחרים של טיפול שבמהותם הם קצרי מועד וממוקדים ושם התדירות פחות חשובה ומקבלת משמעות אחרת. בברכה ד"ר אורן קפלן

14/06/2002 | 01:16 | מאת: בני

שוב שלום ד"ר קפלן מדובר בטיפול פסיכודינמי. במשך מספר שבועות היגעתי מדי שבוע, ועקב כך, חלה בהחלט התקדמות, כולל החלטה על חתונה וקביעת תאריך, אך בשבועות האחרונים אני מרגיש שאין לי כל כך על מה לדבר כל שבוע וגם קיימת בעיה כלכלית ובעיית זמן. למען האמת, אני מרגיש שהפקתי הרבה אך הטיפול מוצה פחות או יותר, אם כי ייתכן שארצה להתייעץ פה ושם. השאלה היא האם ההתייצבות השבועית חיונית. סליחה על ההטרדה. בני.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית