שינת לילה אצל ילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/06/2002 | 11:49 | מאת: א

בתי בת 6.5 אף פעם לא אהבה במיוחד לישון במיטתה, אך בדרך כלל לא הייתי מוותרת לה ומחזירה אותה למיטה. לאחרונה, עקב המצב, היא לא מוכנה בכלל לישון לבד, היא טוענת שהיא מפחדת ממחבלים. מאחר ופחד זה הינו ממשי אינני יודעת איך לנהוג עכשיו. אני לא בטוחה שאני יכולה להחזיר אותה למיטתה בכל מחיר כמו שנהגתי לעשות בעבר. אני רוצה לציין שאני אמנם לחוצה מהמצב כמו כולם אך לדעתי בגבול הנורמה, כך שאיני מרגישה שזאת אני שמכניסה אותה ללחץ. בנוסף לכך אני נמנעת לראות חדשות בנוכחותה, כך שהיא לא רואה יותר מדי תמונות, אך בהחלט מודעת למצב. איך לנהוג במצב כשהפחד הוא ממשי???

13/06/2002 | 14:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

א. שלום הפחד הוא ממשי בהחלט, אבל עדיין הבית והמיטה בטוחים כמו שהיו תמיד. צריך לראות איך לא לעשות מלחמות גדולות, אבל כן לשמור על מסגרת וגבולות. חשוב שהילדה תישן במיטתה. אחד הפתרונות המעניינים שהציע ד"ר אבי שדה שהוא מומחה לשינת ילדים, הוא שההורה יישן כמה ימים בחדרו של הילד (במיטה או מזרון נפרדים). מדובר על שהות פאסיבית ללא תשומת לב מיוחדת לילד במהלך הלילה. מסתבר שהדבר מחזק את ביטחונו של הילד ולאחר מספר ימים אפשר לחזור להרגלים הקודמים. עדיף לדעתי לנסות דבר כזה מאשר להכניס את הילדה למיטת ההורים. במקביל כדאי לשוחח עם הילדה במהלך היום ולראות כיצד ניתן להרגיע את החרדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית