הסמקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/06/2002 | 15:50 | מאת: עידו

שלום רב אני בן 25 וסובל מאוד מהסמקה . כאשר אני מדבר עם משהו או ששמי מוזכר או שהנושא נוגע אליי פניי מאדימות בצורה בולטת כך שלא ניתן להתעלם מימני, כימעט בכל מצב בו אני מרגיש נבוך אפילו שאין לי סיבה לכך אני הופך לאדום , הדבר פוגע בי מאוד בתיפקוד היום יומי. איני יודע מי יכול לעזור לי בנושא אנא עזרתכם חשובה מאוד!

12/06/2002 | 20:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עידו שלום הסמקה היא קודם כל נטייה אישית, יש שמסמיקים יותר ויש שפחות. עם זאת ניתן לווסת את עוצמת ותדירות התופעה. מאחר שמדובר בתגובה למבוכה או מצב לחץ הרי שניתן לנסות ולזהות את המצבים הללו ולהתאמן בהפחתת ההסמקה. לדעתי תוכל להיעזר במיוחד בהיפנוזה מאחר ומדובר בתגובה פיזיולוגית אוטומטית וההיפנוזה היא הכלי הפסיכולוגי המתאים ביותר בטיפול בסוג כזה של מצבים. תוכל לעיין קצת על הטיפול בהיפנוזה במאמר שכתבתי בקישור שלהלן: http://www.psychologia.co.il/hypnosis1b.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

13/06/2002 | 15:41 | מאת: עידו

,תודה על התגובה המהירה אך לא הבנתי מה עליי לעשות ,האם תוכל להמליץ לי על תרגיל מסוים?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית