אחותי קלפטומנית...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/06/2002 | 05:39 | מאת: מיואשת!

יש לי אחות הקטנה ממני בחמש שנים והיא לא מפסיקה לקחת לי דברים אישיים ואישיים פחות וברגע שאני "תופסת" אותה היא משקרת ולא מודה ניסתי להסביר לה בצורה מאוד סבלנית ובקשתי שתפסיק אבל לשווא איך אפשר בצורה עדינה להאיר אותה בכדי שתדע שיש לה בעיה והיא צריכה טיפול

12/06/2002 | 13:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיואשת שלום אינני יודע בנות כמה אתן אבל אם יש אפשרות רצוי לערב את ההורים בעניין במידה ויש להם השפעה, או כל גורם השפעה אחר בסביבה. אני לא בטוח שאת תוכלי לעשות משהו בעניין. במקרים כאלה אין תמיד מודעות ו/או מוטיבציה לשינוי ולכן הפניה לטיפול אינה יעילה. יתכן שתצטרכי לשמור על עצמך ועל רכושך ולתפוס מרחק מסויים של ביטחון מאחותך. בברכה ד"ר אורן קפלן

12/06/2002 | 14:55 | מאת: המיואשת

12/06/2002 | 15:05 | מאת: המיואשת

דבר ראשון תודה על עזרתך! אחותי בת 22 אני בת 26 עניין הגנבות הקטנות כיביכול נמשך מעל שלוש שנים יש בעיה עם אחותי היא מאוד רגישה ולא מוכנה להקשיב נסיתי לדבר אליה לעומקו של העניין והיא עדיין בשלה... גם הורי חסרי אונים! אני רוצה להביא אותה למצב שהיא תבין שיש לה בעיה... כי כל פעם כשאני או הורי מוצאים אצלה פרט מסוים היא לא מודה וזה מציב אותי מולה חסרת אונים. מה שיותר חמור לפי דעתי זה שזה עבר את גבולות המשפחה! אני לא יכולה לקחת מרחק ממנה כי היא די עדינה והיא תיפגע! מה עושים כדי שהיא תבין?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית