חרדות####

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2002 | 23:20 | מאת: דורית

שלום רב! בת 29 חרדה ממה שיהיה לא מקבלת דברים שלילים(מוות,מחלות וכו...)בפרופורציות הנכונות בעבר הייתי בכמה שיחות עם פסיכולוג. לא הרגשתי מחוברת ופשוט הפסקתי ללכת. אציין שאבי נפטר לפני חודשים וחשבתי שאחרי טראומה כזאת אני ימות. אבל לא, אני עובדת וממשיכה לחיות וזה מתסכל אותי שהכל ממשיך כרגיל גם אם אבי כבר איננו. אני רגישה ובוכה המון,עצבנית ומתוחה.אני לא רוצה אני לא דוגלת ולא רוצה כדורי הרגעה. האם עליי ללכת שוב לטיפול או זו תקופה שחולפת,מה שאני לא מאמינה . אנא יעץ לי אם באפשרותך. תודה דורית.

10/06/2002 | 23:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דורית שלום יתכן שזו תקופה שחולפת, אבל גם אם זה כך אין סיבה שתסבלי כל כך. יתכן שניתן לעזור לך להתמודד בצורה טובה יותר עם המצב. אבל והתמודדות עם מוות לוקח זמן וצריך לתת לזמן לעשות את שלו. עם זאת, ממה שאת מתארת נשמע שהאבל הוא חלק מאירועים והתמודדויות נוספות. קשר עם פסיכולוג, כמו עם כל אדם אחר, דורש באמת סוג של כימיה כדי להרגיש בנוח. העובדה שהמפגש הראשון לא הצליח אינה מחייבת שנתיב הטיפול הפסיכולוגי חסום בפניך. אני מציע לך לנסות ולפנות שוב, לפחות כדי להתייעץ לגבי הדברים שקורים לך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית