בקשר ליושנים יותר וליושנים פחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2002 | 22:58 | מאת: סבאס

קראתי באיזה מאמר שיש מה שנקרא ong sleepersו-short sleepers כלומר אנשים שביולוגית צורכים יותר שינה וכאלה שצורכים פחות רציתי לשאול בקשר לאילו שישנים יותר (כמוני) האם יש בזה יתרון? ?? מה בדיוק האבדלים ? ומה עדיף ?

10/06/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סבאס שלום זו לא שאלה של יתרון או חיסרון. כמו בהרבה דברים אחרים המתיחסים להבדלים בין אישיים יש סגנון שינה, יש אנשי בוקר ואנשי ערב, וכך גם אנשים שרגילים לישון יותר ופחות. אדם צריך להכיר את סגנונו האישי ולנסות להתאים את סדר היום לסגנון זה. ניתן גם לנסות לשנות מעט את ההרגלים במידה והם מפריעים. במידה ויש בעיה של ממש בהרגלי השינה כדאי לפנות למעבדת שינה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית