טיפול לבעייה של אישיות נמנעת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/06/2002 | 17:42 | מאת: מיכל

אני חושבת שיש לי הפרעה של אישיות נמנעת ורציתי לשאול האם טיפול פסיכולוגי רגיל יעיל לטיפול בבעיה הזאת(או שיש צורך בטיפול פסיכיאטרי). אני גם מעונינת מאוד לקבל המלצה על מטפל טוב בקופ"ח מכבי באזור המרכז/הדרום או קרוב (אשמח לקבל המלצה לאי מייל).

09/06/2002 | 21:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום הפרעת אישיות נמנעת היא הגדרה פסיכיאטרית עם הרבה הכללות. אני מתאר לעצמי שמאחוריה עומד סיפור אישי שהוא מה שחשוב. ולגופו של עניין, בהחלט אפשר להיעזר בטיפול פסיכולוגי. לעיתים ניתן לשלב טיפול תרופתי שעשוי להקל על הבעיה אבל פתרונה הוא באמצעות נגישות לדברים שמטרידים אותך, ואת זה התרופה לא יכולה לעשות. לצערי אני לא מכיר מטפלים בקופת החולים. כדאי להתקשר לסניף המקומי ולבקש את צוות בריאות הנפש, הם יוכלו להמליץ לך על מטפל מתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית