מה האלטרנטיבה לריטאלין ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/06/2002 | 16:30 | מאת: דודה ליאת

שלום, האחיין שלי , ילד מקסים ושובב בן 9, סובל מבעיות קשב וריכוז ולאור הפניית המורה בביה"ס הופנה לבירור ואבחון רפואי. (הילד הינו אח תאום, שנולד פג במשקל 1.5 ק"ג ) בעקבות סדרת ביקורים אצל הרופא, אובחן שהוא היפראקטיבי (גבולי) - הרופא ציין שהיפראקטיביות אצל פגים שכיחה פי כמה שאשר אצל ילדים שנולדו בזמן. הוריו כבר קנו את התרופה, אך בחשיבה נוספת ביניהם וכן מהתייעצות עם מכרים ,הם החליטו שלא להתחיל את הטיפול - על אף התוצאות המובטחות בנושא קשב וריכוז - הם נרתעים מאד מההשפעה החברתית/ נפשית על הילד ובעיקר מההתמכרות / תלות שעלולה להתפתח. הילד מביע נכונות לקבל טיפול כלשהו, שכן שובבותו היתרה מפריעה לו מאד בהישגיו הלימודיים ובעקבות זאת כנראה, גם בצד החברתי... שאלתי היא לגבי טיפול אלטרנטיבי לריטאלין : בין אם באמצעות הרפואה האלטרנטיבית ובין אם ע"י טיפול בעזרת בעלי חיים או כל דרך אחרת שאינה על בסיס תרופתי / כימי ?? בתודה מראש, הדודה המודאגת

09/06/2002 | 22:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאת שלום נושא הטיפול התרופתי הוא גם עניין של גישה. אישית אינני מכיר טיפול טבעי שיעיל כמו ריטלין אבל אפשר אולי להתייעץ עם מומחים בתחום. הטיפול הפסיכולוגי בילדים היפראקטיביים עשוי להביא לשיפור משמעותי אך הוא בד"כ אורך זמן רב. בינתיים הילד סובל מפגיעות נוספות בדימויו העצמי ומקשיים בביה"ס והדבר מחמיר את מצבו. ניתן לשלב את הטיפול בריטלין עם טיפול פסיכולוגי ותוך כמה חודשים כאשר הטיפול הפסיכולוגי יתחיל לתת את אותותיו ניתן יהיה אולי להוריד את מינון התרופה עד הפסקתה. אם מדובר אכן באבחון נכון התרופה עשויה להיות חיונית ובשיקולי הנזק והתועלת עדיף לקחת אותה מאשר לתת לילד להמשיך ולסבול מהתופעות הלוואי של בעית ההתנהגות. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/06/2002 | 10:42 | מאת: ליאת

ד"ר אורן שלום, העלת נקודה מאד חשובה לגבי האבחון הנכון. אתמול שוחחה המורה של הילד עם אימו וטענה שהיא מכירה ילדים שנטלו ריטאלין וחל אצלם שיפור משמעותי, אך לגבי המקרה שלנו היא לא רואה את אותם סימפטומים שהיו אצל הילדים האחרים. כיוון שהשיקול העיקרי הינו התועלת לילד, כנראה שאכן הוא יתחיל את הטיפול , אך ראשית אנו מעוניינים לוודא שהאבחון אכן נכון ומדוייק ( בטרם התחלת הטיפול ) - האבחנה הנוכחית הינה של נוירולוג . למי מומלץ לפנות ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית