הצילו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/06/2002 | 01:15 | מאת: לין

אני סובלת מפחד לא מוסבר ללא שום סיבה מזה יומיים. אני בחודש התשיעי להריוני ולכן טיפול תרופתי אינו על הפרק כרגע. האם אני חווה התקף חדרה ? מה ההסתברות ש"הוריש " זאת לילדי? אך לנסות ולהסביר לבעלי התומך והאוהב מה אני חווה מבלי להפחידו כי אני "חולת נפש"? האם ילדות אלימה גורמת להתקפי חרדה?

07/06/2002 | 08:35 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לין שלום יתכן שאת חווה התקף חרדה וזו יכולה להיות תופעה מאוד טבעית בחודש תשיעי להריון. אין מדובר במחלת נפש אלא בתופעה מוכרת מאוד באוכלוסיה הכללית הבריאה. חשוב להבין האם מדובר בתופעה המוכרת לך גם מהעבר או חדשה. ילדות משפיעה על התפתחות כל אדם ומובן שיש מקום לחשוב ולעבד מצבים קשים מהילדות מאחר ובדרך כזו או אחרת הם השפיעו על מהלך החיים. עם זאת, אני לא בטוח שזה הזמן לעשות זאת, יש לך דברים אחרים להתמודד איתם. צריך לקחת בחשבון שדווקא דבר כזה עלול לעורר חרדה בתקופה בה את עומדת ללדת. בכל מקרה, במידה ויש לך אפשרות כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר וממוקד בנושא, בעיקר ללמוד שיטות להרגעה עצמית והיפנוזה עצמית. שיטות אלו יקלו על ההתמודדות עם החרדה, וכתועלת משנית יעזרו להתמודד עם תהליך הלידה עצמו בנושא התמודדות עם כאב. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית