קושי חברתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/06/2002 | 22:20 | מאת: עמית

שלום אורן יש לי תחושות שלילדתי בת ה5 קשה קצת מבחינה חברתית בשיחה עם הגננת אי אישרה לי זאת בחצי פה ואמרה לי שהיא לא"מקובלת" על כל ילדי הגן. אני מבחינה בכך גם. לאחרונה היא גם קצת מרימה ידיים כאשר יש לה מריבות עם אחד הילדים בגן. כיצד אפשר לעזור לה? האם זו יכולה להיות תקופה שתחלוף? או אולי זה שייך גםקצת לגיל? תודה על תשובתך המהירה

05/06/2002 | 22:23 | מאת: עמית

שכחתי לציין כי הילדה בעלת בטחון עצמי גבוה ואינה סובלת מחוסר בטחון .

07/06/2002 | 00:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עמית שלום בשל גילה הצעיר של הילדה לא הייתי ממליץ לפנות איתה לייעוץ פסיכולוגי. מצד שני זהו גיל חשוב מבחינת התפתחות הקשרים החברתיים והדימוי העצמי. לכן הייתי ממליץ לכם ההורים לפנות לקבל קצת הכוונה ועצות בעצמכם. אפשר לפנות לפסיכולוג/ית השירות הפסיכולוגי של העיריה (אמור להיות פסיכולוג לכל גן חובה) או באופן פרטי. במידה והגורם המקצועי יחשוב שכדאי שיפגוש גם את הילדה ניתן יהיה לשקול את זה אז. על פי רוב במצב שאתה מתאר ניתן בעזרת מידע ממכם והכוונה להשפיע לטובה על המצב של הילדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית