לאן נפנה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/06/2002 | 21:45 | מאת: דפנה

שלום רב, בדר"כ אינני אוהבת לשתף את כל העולם בבעיותי,כי לקח לי זמן להבין שהן מענינות רק אותי. אך למרות זאת ,אני מבקשת להפנות שאלה. אני נשואה ואם ל 2 בנות קטנות,הבת הגדולה סובלת מדיכדוך, הבת הקטנה סובלת מהפרעות קשב ,ואני סובלת משתי הבעיות גם יחד. בעלי נקי. התחלתנו טיפול פסיכולוגי בגדולה,טיפול בריפוי בעיסוק בקטנה,וטיפול פסיכיאטרי בי. לצערי לא נוכל להמשיך לפרנס את כל הגורמים מבלי לשקוע בדיכאון שלאחר "טיפול" והמצב הכספי הולך ומעיק. בהנחה שכולם זקוקים לטיפול,האם מומלץ לאחד את כולם לטיפול משפחתי? יתרונות מול חסרונות? תודה

05/06/2002 | 21:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דפנה שלום אם יש קשר בין המצב של כולם יש אפשרות לעשות טיפול משפחתי. זה לפחות לא ישאיר את בעלך כל כך בחוץ, אני חושב שנוכחותו עשויה להיות חשובה מאוד להצלחת הטיפול של כולכם. כדאי להתייעץ עם מומחה לטיפול משפחתי ולראות אם זה יכול לפעול. מובן שיש יתרון לטיפול אישי לכל אחד, אולי אפילו במקביל לטיפול משפחתי, אבל מובן שיש קושי להקדיש כל כך הרבה זמן וכסף לטיפולים. צריך לנסות ולמצוא מוצא סביר והנכון ביותר שזה יעשה בשיתוף איש מקצוע שמכיר את התמונה המלאה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית