הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/06/2002 | 22:15 | מאת: נורית

אני חושבת שיש לי הפרעת אכילה. כשאני בבית, (ולא בעבודה או בלימודים) אני אוכלת בלי הפסקה, אפילו כשאני לא רעבה בכלל. אני עוברת ממתוק למלוח, שותה - עד אפס מקום. ואז מחכה שעה שעתיים ויכולה להתחיל את כל האכילה מהתחלה - למרות שקודם כבר ממש לא הרגשתי טוב. אני בת 21 וכל חיי לא הייתי בחורה רזה אבל בהחלט לא שמנה, (1.68 מ', 60 ק"ג). בחצי שנה האחרונה סבלתי מבעיות קשות בעיכול - שילשלתי כל הזמן וירדתי כ-5 ק"ג. הרופאים לא מצאו הסבר לבעיה ואני מאמינה שגרמתי את הנזק לעצמי. עכשיו הבטן מתחילה להחלים ואני שוב מתפרעת. אני לא מצליחה להפסיק. אני לא יודעת מה לעשות. איך יוצאים מזה? אני לא רוצה להיות שמנה. אני לא רוצה להיות חולה ושום דבר לא עוזר, אני פשוט מתנפלת על המקרר והארונות.

03/06/2002 | 23:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נורית שלום המקור לאכילת היתר הוא שילוב בין החלק הגופני לחלק הפסיכולוגי. בחלק הגופני כדאי לפנות לדיאטנית ולקבוצה של שומרי משקל או כל סוג אחר של קבוצת תמיכה והדרכה. לגבי החלק הפסיכולוגי, כדאי לנסות ולנהל יומן בו לרשום כל מה שאת אוכלת ומה את מרגישה וחושבת באותו רגע. זה יביא באופן מיידי לשליטה טובה יותר ויבהיר לך מה מקורות הבעיה. בקיצור, בשלב ראשון צריך להשקיע חשיבה רצינית על הסיבות להתנהגות ועם הממצאים יהיה אפשר לחשוב כיצד להביא שינוי. בברכה ד"ר אורן קפלן

05/06/2002 | 13:27 | מאת: מרגלית

הי, אני יכולה להמליץ לך לקרוא את הספר "להיות מושלמת" על-מנת שתביני שאת לא חייבת להכנס למעגל הזה ואת יכולה לאכול באופן מסודר.תקראי כי יעורר בך המון השראה ואמונה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית