תנועות לא רצוניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/06/2002 | 19:04 | מאת: נועה

03/06/2002 | 19:22 | מאת: נועה

שלום דר. קפלן, האם תנועות לא רצוניות (טיקים?) , כמו משיכת כתף, רגל, כחכוח בגרון, ניתנות לטיפול ? בתודה מראש, נועה.

03/06/2002 | 23:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועה שלום יש לבדוק תחילה את מקור התנועות. בדיקה נוירולוגית חשובה כדי לבחון האם יש גורם פיזיולוגי. במידה ולא ניתן לנסות להתמודד באמצעות טיפול פסיכולוגי, היפנוזה עשויה לעזור, לעיתים גם תרופות מסויימות משפרות את המצב. חשוב לראות מתי יש הגברה של התנועות והאם זה קשור למצבי חרדה. במידה וכן יתכן שכדאי לטפל במקור החרדה וזה יעזור באופן עקיף להפחתת הטיקים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית