קריאת תאוריות פסיכו' במקביל לטיפול?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/06/2002 | 00:09 | מאת: רחל

03/06/2002 | 00:14 | מאת: רחל

היי אני נמצאת בטיפול ומידי פעם כשיש לי איזה תובנה או התעסקות יתר בתהליכים שאני עוברת ומנסה להבין אני מוצאת את עצמי חופרת בספרים קוראת באינטרנט שואלת בפורום שאלות. השאלה האם זה מקדם או מעקב את הטיפול לפי תחושתי אם אני לא נמצאת בתהליך אני לא קולטת את הכתוב וכשאני כן בקריאה שניה לאחר תק' פתאום נופל לי אסימון. האם כך הוא האם להרשות לעצמי להתענין או לוותר ולהשאר אוטנטית לתחושות ולתובנות העצמיות שלי.

03/06/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רחל שלום אישית אינני מאמין שידע מכל סוג שהוא אמור להפריע לטיפול. אם זו דרכך המשיכי לקרוא ולברר, אך נסי להיות גם מודעת לצורך שלך בהשגת הידע מחוץ לחדר הטיפול ונסי להביא את הנושא לתוך הטיפול עצמו שכן זהו בוודאי נושא משמעותי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית