זקוקה למעט חומר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/12/2000 | 09:03 | מאת: ליהי

במהלך קריאת חומר מקצועי נתקלתי במונח פסאודולוגיה פנטסטיקה. אני מניחה שמדובר במה שמכונה "שקרן פתולוגי", אבל זקוקה להגדרה קצת יותר בהירה. אשמח לקבל תשובה בנושא. תודה!

27/12/2000 | 22:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליהי שלום מדובר בסוג של שקר שבו הפרט נוטה להאמין בנכונותם של דבריו ודמיונותיו ולפעול לפיהם. זה אכן "שקרן פתולוגי" מבחינה זו שדבריו שקריים. זה אינו "שקרן פתולוגי" לגמרי מבחינה זו שהוא עצמו נוטה להאמין לדבריו ולפעול על פיהם. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית