רעידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/06/2002 | 16:45 | מאת: ליאור

אתמול, בעודי מסתכל בחלון, הגיעה חברה שלי ונעמדה מאחורי מבלי שארגיש ואז צעקה את שמי. ככל הנראה דבר זה הבהיל אותי מאד, משום שצרחתי שתי צרחות- די שקטות ואח"כ רעדתי ללא שליטה במשך 2 דקות לפחות. כל נסיונותיה להרגיע אותי לא צלחו. לקח לי זמן רב להתאושש מכך. ומיד אחרי האירוע הלכתי לנוח. מה קרה לי? האם זה יכל להשאיר נזק לעתיד? האם זו תגובה רציונלית וטבעית?

02/06/2002 | 22:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאור שלום כנראה שמאוד נבהלת והגבת בהתאם. התופעה מוכרת ומאפיינת תגובת חרדה למצב חרום. מדובר בתופעה השרדותית שמאפיינת לא רק בני אדם אלא את כל החיות בטבע. ניתן לראות בסרטים תגובה של למשל אנטילופה שכמעט נטרפה ע"י נמר רועדת כולה. רציונלית אתה יודע שלא היה שם נמר, אבל הגוף שלך הפעיל את המנגנונים הקדומים ביותר שלו בצורה רפלקסיבית. לאירוע עצמו לא צריכה להיות השפעה לטווח ארוך. במידה והוא משתלב עם דברים אחרים צריך לנסות להבין את התמונה הכוללת. בברכה ד"ר אורן קפלן

04/06/2002 | 03:34 | מאת: אחד

שלום ליאור, המקרה שתיארת העלה בי זיכרון ישן ומאוד לא נעים. אני, למשל, מסוקרן לדעת מעט על מערכת היחסים בינך לבין החברה שלך, ולמה היא מצאה לנכון להבהיל אותך. להשתמע, אחד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית