תסביך אדיפוס?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/05/2002 | 10:48 | מאת: שלי

החבר שלי סובל מכך שהוא דבר באימו בצורה אובסיסיבית, מחכה כל היום לטלפונים ממנה, מחזיק תמונות שלה בארנק ליד המיטה, לא זז בלי להתייעץ איתה בכל תחום בחייו, מבטל פגישות, עם חברים, רומנטיות לטובת גחמה שטותית של אימו, ובקיצור מאוהב בה כפי שמאוהבים באישה ולא באימא, הבחור בין 29, איפה אוכל לקרוא חומר על התבסביך הזה,? איך אפשר לעזור לבן אדם כזה, שיודע שזה בעייתו אבל לא עושה שום דבר בנדון?

30/05/2002 | 23:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום אני לא חושב שקריאת חומר תעזור במשהו, לך ולקשר שלך עם בן זוגך. לא הייתי לוקח מונח מקצועי ומנסה להשתמש בו בתרגום כל כך ישיר. תוכלי לקרוא מן הסתם על אדיפוס במקומות רבים, בין היתר בכתבי פרויד. אני לא חושב שזה יתן את הפתרון למה שאת מתארת. יש לך ולו בעיה שאולי תוכלו לפתור ביחד. פירוש אדיפלי שתתני לו בנושא, חכם ככל שיהיה, עלול לפעול כנגדך ולפגוע בקשר ביניכם. נסי לדבר איתו בגובה העיניים בנושא במידה וזה מפריע לך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית