כעס עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/05/2002 | 01:23 | מאת: ריקי

שלום! רציתי לשאול על בעיה שיש לי אני כול הזמן חושבת מה אחרים חושבים עלי ואף פעם לא מתחשבת ברגשות שלי ואם אני עושה טעות אפילו קטנה אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי רק כשזה פוגע בי אני מסוגלת לסלוח לי ולאחרים . אני פוחדת לדבר בגלל שאם אני יגיד משהו יגידו איזה טיפשה או סתם יקטלו אותי. אז אני פשוט מעדיפה לשתוק ואז אני עוד פעם כועשת על עצמי וחוזר חלילה, מה לעשות?????

29/05/2002 | 22:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ריקי שלום את כותבת "כעס עצמי" ונשמע שמאחוריו עומד קושי שקשור לדימוי העצמי שלך והבטחון של בעולם. מדובר בד"כ בסוג של חוויה פנימית שמושפעת מהקשר שלך עם הסביבה ומפתח לאט ובמשך שנים. סוג כזה של בעיה דורש התמודדות אחרת עם המציאות החיצונית והפנימית. הייתי מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לעשות את השינוי. תדעי שמדובר בתהליך ממושך שיקח זמן, אבל בטווח הארוך זוהי דרך שעשויה להטיב עימך ועם תחושותיך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית