מאניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/05/2002 | 20:25 | מאת: אני

שלום דר' הכרתי בחור חולה במאניה דיפרסיה, חוץ מהבעיה "הפעוטה" הזו הכל מוצא חן בעיני אבל אני עוצרת את עצמי מלקפוץ למיים, מתוך פחד ואולי בורות בנושא. לפי מיטב הבנתי המחלה הזאת היא לכל החיים, השאלה היא אם ניתן להגיע לשליטה בה ולניהול חיים נורמלים? כל אינפורמציה בנושא תעזור תודה

29/05/2002 | 00:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אני שלום יש שונות רבה כך שאין תשובה כללית לשאלתך. אכן מדובר במחלה לכל החיים אבל חולים רבים מצליחים להגיע לשליטה טובה וניהול חיים נורמליים. פיתוח מודעות לבעיה עשויה למנוע התקפים בעוד מועד. כדאי לשוחח עם הבחור בצורה גלויה על מחשבותיך ולשאול אותו בצורה ישירה על השלכות המחלה עליו. אני מתאר לעצמי שהוא נמצא במעקב טיפולי כלשהו ואולי אם הקשר מתהדק יש מקום שתלכי איתו לגורם המטפל לשמוע ולהשמיע. לא כדאי לטאטא את החששות מתחת לשטיח, התמודדות ישירה וכנה עימן עשויה לעזור יותר מאשר לשמור בלב ולדאוג. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית