עישונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/05/2002 | 12:05 | מאת: orna

שלום, ד"ר, איך מפסיקים לעשן? גראס, אני מתכוונת. כשהייתי בטיפול אצל פסיכולוג לא עישנתי כיוון שהיה לי כוח להתנגד לזה בזכות המטפל. גם לאחר שסיימתי את הטיפול (לפני ארבע שנים) הצלחתי להחזיק מעמד במשך שלוש שנים בלי לעשן. בשנה האחרונה, ויותר נכון מספטמבר 2001 חזרתי לעשן כל יום. לפי הדברים, הפתרון נמצא בהליכה לטיפול פסיכולוגי כי זה הוכיח את עצמו, אבל אני מעדיפה לנסות לבד( הוא הרי נתן לי את הכלים). אז שאלתי היא, מאיפה מתחילים ויותר נכון איך. תודה

29/05/2002 | 00:26 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורנה שלום כנראה שהגראס משרת אצלך משהו ויוצר התמכרות פסיכולוגית. כל עוד אין לך תמיכה ממקור אחר את ממשיכה לעשן. מתחילים מלהבין את הצורך ואח"כ מחפשים כיצד אפשר לספק את הצורך בשיטה אחרת שתהיה עבורך חיובית יותר מהגראס. חוץ מזה שאם הטיפול עזר לך, הייתי ממליץ לנסות ולחזור לטיפול, אפילו לתקופה קצרה, כדי להתחזק ולחזק את הכלים שרכשת בסיבוב הקודם. בברכה ד"ר אורן קפלן

29/05/2002 | 05:40 | מאת: אבי

ל-ORNA שלום, לאחר שנים של תלות נפשית בעישון גראס אני שמח לדווח שניצחתי! המלחמה היתה אמנם קשה וארוכה, אך היא הסתיימה. מהתרשמות שטחית מהסיפור שלך נראה לי שהסיבות שלי לעישון היו יותר עמוקות משלך, אבל ייתכן שאוכל לסייע לך באופן כלשהו מנסיוני הרב. בכל מקרה, כל טוב ובהצלחה, אבי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית