בדרך לטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/05/2002 | 23:30 | מאת: עומר

שלום, האם טיפול בפסיכואנליזה מתאים לכל אחד ולכל בעיה? לאיזה בעיות טיפול כזה מומלץ? מה ההבדל בין פסיכותארפיסט לפסיכולוג קליני? ולמה הכוונה "פסיכולוגים" בדפי זהב? תודה רבה לך!

27/05/2002 | 23:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עומר שלום טיפול בפסיכואנליזה די נדיר כיום, מדובר על מפגש של 4 פעמים בשבוע והוא מומלץ לאדם שמוכן ורוצה לעשות מסע מאוד מעמיק לנבכי הלא מודע. רוב הטיפולים בארץ הם דינמיים, כלומר מבוססים על הגישה הפסיכואנליטית אבל אינם נערכים בשכיבה על ספה וכוללים מפגש בודד או דו שבועי. פסיכותרפיסט הוא כל אדם שעוסק בפסיכותרפיה, בד"כ עובד סוציאלי, פסיכולוג או פסיכיאטר. יש כיום גם אנשים אחרים המכנים עצם פסיכותרפיסטים מאחר והחוק בעניין הזה עוד לא הוסדר. פסיכולוג קליני הוא פסיכולוג שעבר תהליך של התמחות וקיבל תואר מומחה, ועל פי החוק הוא הפסיכולוג היחידי שרשאי לתת טיפול נפשי. פסיכולוגים בדפי זהב הם פסיכולוגים שמספר הטלפון שלהם מופיע במדריך. במידה ואינך בטוח תוכל תמיד לפנות לאתר של משרד הבריאות ולראות האם הפסיכולוג הרשום במדריך מופיע בספר הפסיכולוגים, והאם הוא מופיע כמומחה קליני http://www.health.gov.il/units/plogic/pname.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית