התמודדות עם מתח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/05/2002 | 13:17 | מאת: א.

לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתעוררת באמצע הלילה בגלל חלומות בלהות. לא בדיוק זוכרת על מה הן. אבל אני מודעת לכך שהם יכולות להיות סימן למתח. אין ספק שיש כל מיני גורמים למתח כרגע בחיי בינהם: - דאגה לאמא שלי שיש לה בעיות בריאותיות. - ספקנות לגבי חיי הנישואין שלי (ואנו מנסים להכנס להריון) - ובכלל יום יותר מידי ארוך עם מעט זמן לעצמי. (אני בעבודה 9-10 שעות) ואז אני מחכה שהבעל יאסוף אותי מבית הורי(כי אין לי רכב משלי, ואין הרבה אוטובוסים לישוב שלנו), והרבה פעמים הוא רק מגיע ב-20:00 כך שאנו רק מגיעים הביתה לקראת 20:30 או 21:00 דבר שיותר עוד דאגות לגבי איך נסתתר כשיהיה לנו ילד. בקיצור, אני גם ככה טיפוס שאומרים עליו חושבת יותר מידי, וכפי שאתם רואים יש לי כרגע כל מיני גורמי מתח על הצלחת. כיצד להתמודד עם זה? אם אוכל לזכור אחד מהחלומות, האם ניתן לפרש אותם?

27/05/2002 | 23:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

א. שלום נשמע שאין צורך בפירוש החלומות. המציאות שאת מתארת דורשת התמודדות נפשית מתישה והיה כדאי לטפל קודם כל בלחץ האובייקטיבי. בחייך יש סדרה של דברים שמוכתבים ואולי אין לך בהם שליטה, אבל יש בהחלט דברים שאת יכולה לשפר ולשלוט בהם יותר. לא צריך להשנות הכל, לעיתים שינוי של 10% יכול להביא להקלה של 90%. לפי מה שאת מתארת מערכת היחסים עם בעלך היא אחד הדברים שכדאי לטפל בו, במיוחד אם אתם מתכננים להביא ילד לעולם. המערכת עלולה להיות עבורך עוד יותר לחוצה וכדאי להתכונן לכך מראש ולא לחכות להתדרדרות נוספת. אני לא חושב שפירוש החלומות מתאים למפגש וירטואלי. כדאי שתפני לייעוץ פסיכולוגי במסגרת כלשהי כדי להתמודד בצורה יותר טובה עם הדברים שקורים לך ועומדים להתרחש הלאה. יש בהחלט מקום גם לייעוץ זוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית