לד"ר קפלן-התמודדות עם הורה חולה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/05/2002 | 10:46 | מאת: רונית

שלום בן זוגי, גבר בן 50, מאוד רגיש ואכפתי, מתקשה בהתמודדות עם מחלת אימו, שאובחנה בראשית מחלת ההלצהימר. עול הטיפול והדאגה נופל עליו בלבד,למרות שיש מטפלת המתגוררת עימה. אני ,כחברתו, יודעת על כאבו, תיסכולו, ומבקשת ייעוץ כיצד אפשר לשפר את הרגשתו, ולחזק אותו, עלי לציין שאני אשה תומכת מפרגנת וקשובה...ויודעת לאמר את המילה הטובה ולתת כתף. כואב לי כשכואב לו, הוא איננו מסוגל להתנתק ממנה, (נסיבות חייו גרמו לו לגור איתה....דבר נדיר, כשלעצמו) , הוא איננו יודע מה קצב ההתקדמות(=הנסיגה) במחלה זו, וכל יום נפגש אישית או טלפונית בתופעות חדשות של מחלתה, והדבר שובר את ליבו. האם יש מקום בו יוכל חברי לקבל ייעוץ לחיזוק נושא החוסן הנפשי כמי שסועד הורה חולה, מקום שבו יוסבר לו מהם שלבי המחלה, כיצד לנהוג , ועוד... איזור המגורים הוא 03. אשמח גם אם אפשר לנסות להסביר על מחלה זו בקצרה, או להפנותני לקישור מתאים. הרבה תודה רונית

27/05/2002 | 23:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום בתקופות כאלה בהחלט יש צורך בתמיכה. חשוב שיהיה מדובר במטפל שגם מכיר את המחלה ויודע על התמודדות בני המשפחה. ישנם פסיכולוגים שיקומיים או רפואיים שעיקר התמחותם התמודדות עם חולים ובני משפחותיהם. אין לי ספק שהגורמים הטיפוליים המטפלים באם יוכלו גם לעזור בהפניה. אני מצרף שלושה קישורים מתאימים דרכם ניתן לפנות למקורות מידע ותמיכה http://medic.bgu.ac.il/aai http://www.eshelinfo.org.il http://www.jointnet.org.il/eshelnet בברכה ד"ר אורן קפלן

28/05/2002 | 09:37 | מאת: רונית

28/05/2002 | 00:29 | מאת: adi

רונית, יש ספר שנקרא: "כשהמוח בוגד בגוף". האם יש עוד אחים במשפחה של בעלך? אם כן וביחוד אם הם גרים קרוב, אפשר לנסות לדבר איתם ולהגיד להם: "אני/אנחנו לא יכולים לטפל לבד. בבקשה תעזרו!". לצערי הרב, עברתי גם את זה (עם סרטן(. עדי

28/05/2002 | 09:30 | מאת: רונית

בוקר טוב תודה על תגובתך. לצערי , האח הנוסף חי ביבשת אחרת... כך שכל העול והדאגה מוטלים על זוג כתפיים אחד. שוב תודה. רונית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית