גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/05/2002 | 22:03 | מאת: תמר

ד"ר שלום! כשהיה בני הצעיר בן שנתיים ותשעה חודשים גמלתי אותו מהטיטול. ההתחלה לא היתה קלה, אולם בהמשך הוא למד לשלוט על צרכיו מקסימום פיספוס של פעם או פעמיים ביום. היום חודשיים אחרי הוא עדין מפספס פה ושם, או למשל כשכועסים עליו בגן הוא הולך לפינה ועושה פיפי במכנסיים בכוונה. ויש לו הרבה מיקרים של לעשות ב"כוונה". בשבוע האחרון הילד מרטיב כל הזמן. המטפלות בגן כבר התיאשו מלהחליף לו בגדים.(אני מאד מבינה) והגנן שלו אמר לי שכדאי להחזיר אותו לטיטול לתקופת "רגיעה" כדבריו. השאלה שלי היא האם באמת אחרי חודשיים צריך או כדאי להחזיר אותו לטיטול, או להמשיך להביא אותו לגן כרגיל. (בלילה הוא ישן עם טיטול. ובצהריים בגן הוא בלי ואינו מרטיב כלל.) אודה לך על תשובתך.

26/05/2002 | 22:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמר שלום התשובה אינה של כן ולא. צריך לנסות ולהבין מה קורה לילד ומדוע הוא מגיב כך. את מייחסת לו כוונה, והשאלה האם מדובר בתגובה של להכעיס, או במצוקה או במשהו אחר. חודשיים אחרי גמילה בהחלט יכולה להיות נסיגה, במיוחד אם משהו רגשי השפיע עליו. צריך לראות איך קודם כל לא נכנסים איתו למאבקי כוחות, אלא מנסים ליצור מצב שהוא ישתף פעולה. נסי להתייעץ עם הסביבה הקרובה ולפעול באופן שיתאים למצבו של ילדך. מקסימום, אפשר לחזור לחיתול לעוד חודש חודשיים. הקיץ מתקרב ויתכן שאז המשימה תהיה קלה יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית